Categories
Design Urban papercraft

Subwalk – Urban Paper: book launch and papertoy art show

I should have posted this a lot sooner, but here it is: the official invitation to the Urban Paper: book launch and papertoy art show at Subwalk. (in Dutch and English)

Op zaterdag 1 AUGUSTUS opent SUBWALK ‘URBAN PAPER: book launch + paper toys art show’. Naast de Europese release van het boek URBAN PAPER gevuld met paper art van diverse internationale designers, start een expositie met de nieuwste werken van diverse nationale en internationale designers die nog te zien zal zijn de gehele maand augustus.

PAPER TOYS zijn de snelst groeiende stroming binnen de designer toy wereld. Door hun gratis beschikbaarheid online wordt er een uniek platform voor zowel designers als liefhebbers geboden.

BOOK LAUNCH

Het URBAN PAPER is het eerste boek waarin deze opkomende trend centraal staat. Het bevat naast 26 kant-en-klare papertoys van de internationale top designers, interviews met de makers en een stap-voor-stap uitleg over het ontwerpen van je eigen paper toys, en een bonus DVD vol met templates, video’s en meer.

ART SHOW

SUBWALK’s URBAN PAPER show viert de officiële Europese release van dit eerste paper toy boek en toont de beste originele handgemaakte paper toys van al de Urban Paper ontwerpers met o.a.: TETSUYA WATANABE / BRIAN CASTLEFORTE / BEN O’BRIEN / FILIPPO PERIN / MATT HAWKINS / MCKIBILLO / JACK HANKINS / SHIN TANAKA en KENN MUNK.

Daarnaast zullen voor het eerst unieke, exclusief voor de expo ontworpen designs te zien zijn van de NEDERLANDSE ONTWERPERS: LOULOU / MARSHALL ALEXANDER / MAARTEN JANSSENS / MATTHIJS KAMSTRA / RINGO KRUMBIEGEL / DOLLY OBLONG en SJORS TRIMBACH.

OPENING

De URBAN PAPER EXPO opent op zaterdag 1 AUGUSTUS om 20 u in aanwezigheid van alle genoemde Nederlandse ontwerpers en is te zien tot en met 30 AUGUSTUS.

LEZING

De LEZING door paper toy pionier SJORS TRIMBACH vindt plaats op vrijdag 21 AUGUSTUS en vangt aan om 20.00 u. Entree 5 euro (inclusief gratis DIY paper toy).

Meer info:

www.subwalk.nl / www.custompapertoys.com / www.sjorstrimbach.com / URBAN PAPER op myspace

CONTACT:

SUBWALK // Roos or Sjors Trimbach

LEES OOK HET INTERVIEW MET MATTHIJS KAMSTRA OVER PAPERTOYS IN HET ALGEMEEN DAGBLAD


URBAN PAPER: BOOK LAUNCH & PAPER TOY ART SHOW

Gallery SUBWALK in Arnhem, the Netherlands opens on Saturday August 1st ‘URBAN PAPER’: book launch + paper toys art show. The show will be a celebration of the European release of the URBAN PAPER book and a showcase of the newest paper pieces by both national and international artists which will be on view throughout August.

PAPER TOYS are the fastest growing trend in the designer toy world. Through their free online availability they form a unique platform or both designers and collectors. Urban Paper is the first book to capture these toys. It contains 26 ready-to-build paper toy templates by top designers, interviews with the artists and a step-by-step how-to on designing your own paper toys.

SUBWALK’s URBAN PAPER art show brings the best one-of-a-kind handmade paper toys by all Urban Paper contributors such as: TETSUYA WATANABE, BRIAN CASTLEFORTE, BEN O’BRIEN, FILIPPO PERIN, MATT HAWKINS, MCKIBILLO, JACK HANKINS, SHIN TANAKA en KENN MUNK.

It will also premier new paper toys designed exclusively for the expo by DUTCH ARTISTS: LOULOU / MARSHALL ALEXANDER / MAARTEN JANSSENS / MATTHIJS KAMSTRA / RINGO KRUMBIEGEL / DOLLY OBLONG en SJORS TRIMBACH.

The Urban Paper show opens on SATURDAY AUGUST 1st at 8pm with the above Dutch designers on hand and will be on view through August 30th. On FRIDAY the 21st of AUGUST a LECTURE is held by paper toy pioneer SJORS TRIMBACH.

MORE info:

www.subwalk.nl / www.custompapertoys.com / www.sjorstrimbach.com / URBAN PAPER op myspace

CONTACT:

SUBWALK // Roos or Sjors Trimbach

One reply on “Subwalk – Urban Paper: book launch and papertoy art show”

Comments are closed.